10 tips over de vintage Engelse tuinkas, Dreamy garden house, door Monique

Zo, ik ga je meenemen op een magische reis naar het creëren van je eigen droomtuinhuisje! Stel je je eens voor dat je een echt antiek Engels tuinhuisje hebt. Een ware blikvanger in je tuin met lekker fel gekleurde bloemen en een droomzetel om in weg te zakken en je krantje te lezen. In je kasten heb je bakken vol met zakjes zaad staan en tientallen bloempotjes wachten om gevuld te worden met leuke planten. Dit is niet zomaar een modelbouwproject; dit is een avontuur vol fun! Toen ik het Dreamy Garden House zag op Robotime.be, wilde ik het heel graag gaan bouwen.

Bouwpakket volwassenen van een serre, dat past binnen elk budget

Ik ben begonnen met de muren van het het tuinhuis op te bouwen. Dat viel niet altijd mee en ik heb de nokken van het mdf flink afgeschuurd of zelfs afgeknipt. Maar toen dat eenmaal in orde was, ging ik als een speer! Wat geweldig om al die spulletjes in te richten. De fauteuil met lekker lui kussen vond ik helemaal fantastisch. Het werkt makkelijk omdat veel al prefab is en het inrichten was echt zo'n leuk traject! Ik heb overigens niet de handleiding echt helemaal gevolgd, maar daarover later meer.

Charmant tuinhuisje van een schitterend diorama, juweeltje voor je collectie!

Wat ik altijd erg leuk vind aan dergelijke bouwpakketten van hout is dat je het helemaal naar je eigen zin kunt maken. Je kunt zelfs de spullen verven om het huisje bij je inrichting te laten passen. Zover ben ik niet gegaan, maar ik heb bijvoorbeeld wel de zak waarin een plant moet, “aarde” gegeven, zodat het een zak met tuinaarde lijkt. De laarsjes vond ik het allerschattigst van deze modelbouw voor volwassenen en die heb ik plat gelegd zodat het speelser is. Meer tips zie je in mijn video!