Monique droomt weg bij Japanse kersenbloesem bij de Sakura Densya

Ik wist niet dat het bouwen van houten bouwpakketten voor volwassenen zo leuk was! Serieus, het is een van de leukste hobby's die je kunt hebben! Het is een perfecte manier om je creativiteit te uiten en iets unieks te maken dat je met trots kunt laten zien. Denk aan deze ge-wel-di-ge book nook, de Sakura densya. Ik vond hem echt erg leuk voor mijn boekenplank, compleet met kleine ledlampjes en waanzinnige details. Echt, het is als het bouwen van een miniatuurwereld in je boekenkast.

Houten bouwpakketten volwassenen met een enorme variëteit

Wat ik aan de bouwpakketten van Rolife zo leuk vind, is dat je er ook nog wat van leert. Ik was geïntrigeerd door die Japanse woorden Sakura densya dus ik heb het opgezocht en ze hebben daar een Hanami-traditie waarbij ze de vergankelijkheid van het leven vieren met een picknick onder de kersenbloesem. En ze rijden daarheen in groene trammetjes. Dus deze book nook is daar helemaal op gestoeld. Maar vooral viel ik natuurlijk voor die heerlijke oude geveltjes met scheve raampjes. Lekker authentiek. En dat riviertje zo midden door het stadje vond ik ook een toppertje.

Wat heb ik lekker eigenwijs anders gedaan?

Meestal verander ik van alles in de bouwpakketten van miniatuurhuisjes van Rolife. Met de book nooks is dat wat anders omdat alle plekken van de voorwerpen voorbepaald zijn. Je werkt veel meer volgens een strak bouwplan. Toch heb ik het anders aangepakt dan in de handleiding staat simpelweg omdat ik sommige dingen niet netjes voor elkaar kreeg. Ik heb zodra het me niet lukte de nokken in de gaten te krijgen, de nokken afgeknipt en de stukken vastgelijmd. Dat scheelde me veel ergernis en het resultaat is niet lelijker.

Wil je nog wat tips? Kijk dan mijn video hieronder!