Duurzaam modelbouwen met bouwpakketten van Robotime

Duurzaam, de mond vol, maar wat is het?

Iedereen heeft er de mond vol dat alles duurzaam moet zijn, maar wat is nu precies een duurzaam product? Zo’n artikel moet een lange levensduur hebben en kunnen worden hergebruikt of worden gerecycleerd, zodat onze aarde niet uitgebuit wordt. Hout is zo’n vernieuwbare energie. Je kunt het blijven kweken, het gaat lang mee en bij einde levensduur kun je het versnipperen en weer gebruiken in andere samengestelde plaatmaterialen zoals triplex.

Robotime, houten bouwpakketten van triplex en MDF

Bij triplex liggen er kruislings drie fineerlagen die zijn verlijmd. Dit fineer maken we door een boomstam rond te draaien langs een reusachtige fijnschiller. Je krijgt dan een dunne plak hout die wel een paar honderd meter lang kan zijn. Een boom kan zodoende wel 5000 vierkante meter triplex opleveren! Daarnaast worden alle andere restanten van de boom ook gebruikt voor bijvoorbeeld houtvezels om MDF (Medium Density Fiberboard) van te maken. Van zowel triplex als MDF zijn onze bouwpakketten gemaakt.

Milieuonvriendelijke verf en lijm?

Om het milieu te ontzien, hebben we een techniek ontwikkeld om te bouwen, waarbij je in principe geen lijm nodig hebt. De meeste van onze houten bouwpakketten hebben pen-en-gatverbindingen waardoor je een stevig resultaat krijgt zonder lijm. Daarnaast zijn veel van onze Robotime bouwpakketten naturel en dus onbewerkt. De versieringen branden we in met laser, zodat milieuonvriendelijke verf onnodig is. Daarbij hebben de naturelkleurige bouwpakketten een heel trendy look!

Robotime helpt mee aan een circulaire economie. Vier tips:

  • Scheid onze verpakking. Het karton van de doos is al gerecycled en jij doet hem in de oud-papierbak. Eventueel plastic scheid je af en dat gaat ook in de bijbehorende container.
  • Bewaar resthout. Je kunt er nog reserveonderdelen van zagen voor andere bouwpakketten of verzamel het om de BBQ mee aan te maken.
  • Recycle. Stel dat je je houten bouwpakket zet bent, dan gooi je het niet in de prullenbak natuurlijk. Geef het cadeau of aan de kringloopwinkel.
  • Duurzaam. Heb je leuke cadeaus nodig voor jezelf of een ander, bestel dan meer pakketten tegelijk. Laten bezorgen bij een afhaalpunt is het milieuvriendelijkst.

De bovenste drie tips moet je zelf doen. Bij de onderste kunnen wij je helpen. Bij meerdere bouwpakketten tegelijk afrekenen, maak je kans op gratis verzendkosten!