Op bezoek bij de productielijn van Robotime

Robotime en statische houten bouwpakketten

Robotime is dé 3D-bouwpakkettengigant wereldwijd bekend om zijn kwaliteit in houten bouwpakketten. De divisie Rolife is vooral bekend om de miniatuur huisjes. Het broertje ROKR kennen we bijvoorbeeld van statische modellen als boten, auto’s en dieren. Veel modellen hebben een hippe vintage- of steampunk-look.

Maar Robotime heeft ook technisch werkende modellen

Kunnen houten modellen werken? Jazeker, door de houten tandwielen worden mechanismen aangedreven waardoor jouw locomotief, knikkerbaan of draaimolen kan werken. Sommige modellen wind je op met een veer, zoals veel speeldozen. Andere modellen hebben elektrotechniek op batterijen met coole touchknoppen.

Heel veel knutselpakketten voor heel veel modelbouwers

Zoal even noemen we heel wat soorten bouwpakketten op. Dat moet ook, want er zijn heel erg veel mensen op deze wereld die zulke bouwpakketten maken. Robotime heeft ruim over de 500 verschillende modellen ontwikkeld. Daarom hebben we in bijna tweehonderd landen dealers die drieduizend winkels bevoorraden. Om de bouwpakketten vlot bij jou te bezorgen.

Voor bouwpakketten maken we een slordige 20 miljoen onderdelen!

Wat getallen:

  • 2 nieuwe modellen
  • 60.000 bouwpakketten
  • 500 werknemers
  • 20 miljoen onderdelen

Wauw, wat een aantallen per jaar! Eh, nee, dit is per maand. Twintig miljoen onderdelen per maand om jouw bouwpakketten supergedetailleerd te maken.

Hoe maakt Robotime de constructiekits?

Alles draait om laser. Met laser snijden we de onderdelen voor in het triplex. Jij hoeft dus niet zelf te zagen, maar je drukt de onderdelen uit de platen. Eventuele kunststof onderdelen maken we met plastic injectie-technologie. Daarna verpakken we deze houten platen, bouwtekeningen, gereedschapjes, verf en lijm en zenden we het naar de dealers en een paar weken later ligt het bij jou op de mat.

Kijkje in de keuken van Robotime

Wil je op bezoek bij de productielijn van Robotime? Dat kan. Bezoek dan de productiefaciliteit in de Jiangsu Province, in Suzhou City, in China. Als je dat te ver weg vindt, dan bekijk je hier gewoon ons filmpje! Je zult versteld staan van de efficiëntie. Ook zul je nu begrijpen dat houten modelbouw niet alleen voor kindjes is! Want de grootste, creatieve modelbouwer, ben jij!