Monique maakt een uitstap naar London, de gezelligste stad van Engeland

Toen ik in de jaren tachtig in Engeland was in de kerstvakantie, verloor ik in Londen een stukje van mijn hart. In de oude stad waande ik me in een boek van Charles Dickens waar de tijd stil leek te hebben gestaan. De gezellige pubs, de winkelfaçades en de oude statige gebouwen. Daaronder ook de Towerbridge. De imposante brug staat in mijn geheugen gegrift en toen ik hem kon bouwen met een houten bouwpakket van Robotime.be was de keuze snel gemaakt. Dit prachtige bouwwerk moest ik zetten in mijn living.

Echt de details zoals ik me van de werkelijkheid herinner bij dit bouwpakket volwassenen

Maar in hout kun je toch niet zoveel details kwijt? Normaal gesproken niet, maar effectief toch wel door laserprint op het hout. En ook tot in de kleinste raampjes zijn nagebouwd. De torens bouw je het eerste op en dan schiet je meteen al een eindje op. Alles past door de lasertechniek precies in elkaar. Zelfs door speciale laserinsnijdingen kun je het hout om de bocht buigen! Je haalt de puzzelstukken zelf uit triplex en daarna schuif je ze ineen. Er zitten gleuven en nokken die exact in elkaar klikken.

Interactieve brug met licht en een werkende brug

Het leuke van dit bouwpakket van hout is dat het niet alleen erg mooi gedetailleerd is, maar dat het ook functies heeft behalve fraai als decoratie. Het is ook een sfeerlicht dat een donkere hoek 's avonds verrijkt. En mocht er zo een boot onderdoor willen, dan kunnen de brugdelen werkelijk open! Ik heb er een filmpje over gemaakt waarin ik tips bespreek zoals het schuren van het rondhout.

Nu ga ik naar Pisa reizen met de Toren van Pisa van Robotime.be, maar eerst kijk je natuurlijk best mijn filmpje over Londen.