Samen de Eiffeltoren modelbouwen voor plezier en gezelligheid

Modelbouwen is mijn leuke hobby en ik besloot dat eens te delen met een ander. Het leek me een fantastische manier om samen tijd door te brengen met een vriendin, Kaat. Wat zou het bouwen van een project zoals de Eiffeltoren ons gaan brengen? Nou, we hebben dubbel gelegen om kleine foutjes, gemopperd als het niet lukte en het gezellig met wijn gevierd als het goed lukte. Dat was veel wijn, want er lukte veel! We hebben lekker buiten zitten bouwen en 's avond binnen ons laten verrassen over het eindresultaat van dit houten bouwpakket voor volwassenen.

Technische aspecten van samen bouwen, hoe doe je dat nu?

Het in elkaar zetten van een houten modelbouwpakket vraagt om teamwork en planning, dacht ik. Taken verdelen leek me een goed plan. Bijvoorbeeld, bij de Eiffeltoren met haar vier identieke zijden, konden we allebei twee kanten doen. Maar het bleek handiger om gewoon de handleiding stap voor stap te volgen en dat samen te doen. Wat ook makkelijk is, is dat je met vier handen beter kunt omgaan met kleine onderdelen en delicate stappen, zoals het bevestigen van de LED-strips. Samenwerken betekent ook elkaar helpen bij lastige stappen, wat de kans op fouten verkleint en alles soepeler laat verlopen.

We waren zó happy met het geweldige eindresultaat!

Onze Eiffeltoren, met haar hoogte van een halve meter en schitterende verlichting, is een echt pronkstuk geworden. Het moment dat we de ledjes aan het werk kregen, was echt megacool. Het duurde even, omdat we niet begrepen hadden dat dit bouwpakket van hout een touchknop had! Dat maakte het nog succesvoller. Ging alles helemaal goed en als gepland? Nee, zeker niet, maar het was wel erg leuk om samen de hobbels te nemen en creatieve oplossingen te bedenken. Een en ander kun je zien in mijn video erover.

Wat mij betreft dus een mega-aanrader deze Nacht van de Eiffeltoren!