Monique weet raad. Haal de lente in huis met houten bloemen!

Wat als het maar geen lente wil worden? Grauwe hemel, saaie regen, alles valt in het water deze lente. Dan ga je niet bij de pakken neerzitten, dan haal je de zon in huis. En ik heb dat gedaan met houten bouwpakketten voor volwassenen die ik op de site van Robotime.be zag. En wel, bouwsets van hout van bloemen! Ik vond er mijn favoriete bloem: de paarse sering en een knalgele, vrolijke zonnebloem. Het leek mij onmogelijk om bloemen van hout te maken, dus dat wilde ik wel eens proberen.

Rowood het andere submerk van Robotime

Ik wist dat Robotime de merken Rolife en ROKR had, maar van Rowood hoor je niet zo veel. Dat is best jammer, want deze bloemen zijn toch wel toppertjes. Ik had de pakketten lekker snel door de brievenbus, want de verpakkingen zijn heel plat. Ik ben begonnen met de sering. Dat was wel gelijk de moeilijkste vond ik. Ik had wat moeite met aan de ene kant van de bloem werken, terwijl aan de andere kant de steeltjes met bloemetjes eraf vielen. Ik heb het opgelost door te smokkelen met een drupje lijm.

De zonnebloem met draaibare kop, draai hem naar de zon!

Deze knalgele zonnebloem heeft mijn hart gestolen. Wat een lekker fel kleurtje in deze sombere dagen. Wat leuk is, is dat je nog steeds je eigen creativiteit kwijt kan in dit houten bouwpakket voor volwassenen. Zo heb ik de steel korter gelaten van deze zonnebloem en heb ik de kartonnen figuurtjes die erbij zaten weggelaten. De kop van deze houten bloem kun je draaien, waardoor je, letterlijk, je eigen draai kunt geven aan deze zonnebloem.

Wil je tips voor het bouwen? Kijk dan de video die ik erover gemaakt heb!