Schilderen tussen de bloemen: de creatieve oase van Cathy en Monique

Ik heb al heel wat gelijkaardige houten bouwpakketten gebouwd en het idee om te schilderen in een bloemenkas was het een verrassende bron van inspiratie. Want in Cathy's serre zie je een schildersezel staan. Dus toen ik de afbeelding van het bouwpakket van hout van Cathy's flowerhouse op de website van Robotime.be zag, was ik meteen enthousiast.

Mijn verbeelding ging aan de haal en ik zag mijn eigen tuinhuisje voor me, gevuld met niet alleen bloemen en planten, maar ook met mijn schildersezel en penselen. Een serre geeft immers prachtig natuurlijk licht, waardoor het de perfecte plek is om te schilderen. Dit bouwpakket voor volwassenen beloofde precies die gezellige, creatieve sfeer die ik zocht voor mijn eigen atelier!

Een verrassend eenvoudige montage

Ik heb een boontje voor planten en bloemen, dus ik had echt goesting aan dit bouwpakket. Het bevatte niet alleen schattige miniatuur voorwerpjes om zelf te maken van verschillende materialen, zoals papier en ijzerdraad. Het bevatte ook verrassend veel kant-en-klare onderdelen, lekker makkelijk! Zoals bijvoorbeeld een schep en een gieter.

Maar ook de serre zelf was al klaar. Ik had verwacht dat het in elkaar zetten een moeilijke uitdaging zou zijn. Tot mijn verbazing hoefde ik de serre alleen maar uit te vouwen en in elkaar te schuiven met handige lipjes en gleuven. Hoewel het in het begin wat lastig was, was het uiteindelijk een ontzettend leuke ervaring om het bouwpakket tot leven te brengen.

Tip die je dubbel en dik kan gebruiken

Ik liep wel tegen enkele uitdagingen aan, vooral met betrekking tot het gebruik van lijm op de transparante plastic onderdelen. Je zal echt heel zuinig met lijm moeten omgaan, vooral wanneer je hout op het doorzichtige plastic moet bevestigen. Als het hout over de lijm schuift op het doorzichtige plastic, krijg je die lijm er never nooit meer af.

Door mijn eigen ervaringen en tips te delen, hoop ik anderen te helpen om met plezier en succes hun eigen Cathy's flowerhouse in elkaar te zetten. Ga genieten van de creatieve mogelijkheden die dit houten bouwpakket biedt. Kijk mijn filmpje hieronder voor nog meer tips, veel plezier!